PRODUKTY

Potravinársky priemysel

V potravinárskom priemysle sa kladie dôraz na použitie vhodných materiálov používaných pri spracovaní potravín, hlavne tie časti, ktoré prichádzajú do priameho styku s potravinami, musia splňovať prísne legislatívne a priemyslové požiadavky.

Specifikace a technické údaje

Druhy valcov:
  • transportné
  • prítlačné
  • vodiace
  • vzhľadom na účel a použitie

Povrch:

  • hladký, alebo v rôznych drsnostiach
  • drážkovaný
  • rilovaný
  • profilovaný podľa požiadavku zákazníkov

Tvrdosť:

  • 25 - 90° ShA

Použité pryžové zmesi:

  • EPDM
  • NBR
  • XNBR
  • SBR
  • VMQ (Silikón)
  • Polyurethane

Štandardy potravinárskych elastomerov:

  • Zlúčeniny používané na trhu s potravinami podľa EFSA (Európsky úrad pre bezpečnosť potravín) Európska únia (Európa) pre trh EÚ a certifikát FDA (Úrad pre kontrolu potravín a liečiv) pre trh USA